Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Lappi, Ruoka ja juoma, Yleinen

PARASTA JUST NYT: Kuura, Brasserie & Winebar, Levi

Julkaistu: 09.11.2015

 

PARASTA JUST NYT -teemat!

Tästä eteenpäin ParastaJustNyt-laskettelublogi kirjoittaa erityisen kiinnostavista kohteista, asioista, henkilöistä ja yrityksistä laskumatkailun parissa teemalla PARASTA JUST NYT. Jaamme vinkkejä ja ideoita, testaamme ja kokeilemme sekä syvennymme välillä oikein perusteellisesti jopa kokonaisen artikkelisarjan verran johonkin kiinnostavaan aiheeseen. Otamme vastaan myös ideoita artikkeliaiheista www.parastajustnyt@gmail.com ja FBParastaJustNyt

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Ensimmäiseen teema-artikkeeliimme pääsee tänä syksynä Leville avattu ravintola Kuura.

 

KUURA, Brasserie & Winebar. Hissitie 15 G, 99130 Sirkka (Levin eturinteiden alapuolella).

Marraskuun 2. päivänä 2015 on ovensa Levillä avannut Kuura, Brasserie & Winebar.

Sijainti

Kuura sijaitsee rinneihmisen mielestä loistavalla paikalla aivan Levin eturinteiden alapuolella Hissitien varrella. Samassa kiinteistössä on jo aiemminkin ollut ravintolatoimintaa, ennen Kuuraa. Levin keskustassa liikkuvalle ja majoittuvalle saavutettavuus on siis mitä mainioin. Ilta-aikaan ravintola on kävelymatkan päässä ja päiväsaikaan lounaalle pääsee rivakalla laskulla eturinnettä alas ja kipaisemalla tien yli. Samaan ravintolakokonaisuuteen kuuluu Kuuran lisäksi, alakerran Pizza Block sekä viereinen Colorado.

Tyylilaji

Kuura tarjoilee keskieurooppalaista bistrotunnelmaa niin miljöössään kuin ruokalistassaankin. Inspiraationsa Kuuran keittiö ammentaa klassisesta ranskalaisesta keittiöstä mutta lisää joukkoon aimo annoksen skandinaavista otetta.

Ensivisiitti illalla, viinilasillisella

Pistäydyimme ensimmäisen kerran Kuurassa torstaina 5.11.15. Iltavalaistuksessa ravintola vaikutti kutsuvalta, muuten vielä varsin hiljaisessa ja lumettomassa Levin keskustassa kävellessämme ja niinpä päätimme kurkata ovesta sisään.

Meidät vastaanotti tiskin takana häärivä, ihanan ystävällinen ja välitön Iida Mäkelä. Iida kiillotteli loppusilausta messinkisiin ruokalista-alustoihin, samalla kun tarjoili meille mukavan kattavalta viinilistalta tilaamamme lasilliset Riesling-viiniä. Kaikkiaan listalla taitaa olla lähemmäs 100 eri viiniä. Osa on saatavilla vain pulloittain ja osa myös laseittain.

Salin puolella oli vielä varsin hiljaista ja taisimme olla sillä hetkellä peräti ainoat asiakkaat mutta henkilökunnalla oli meidän viihdyttämisen lisäksi kädet täynnä töitä loppusilauksen tekemisessä, olihan seuraavana päivänä, eli perjantaina 6.11. alkamassa Levin Talvikauden Avajaiset.

Baaritiskin takana hyöri Iidan lisäksi mm. Thaimaassa ravintolatyökokemusta hankkinut salskea nuori mies, jonka nimeä emme valitettavasti muistaneet kysäistä. Pyysimme hänen lisäkseen myös Iidaa kertomaan omasta taustastaan ravintola-alalla ja kävikin ilmi, että varsinaisen maailmanmatkaajan kanssa pääsimme juttelemaan. Iida on työskennellyt Levin lisäksi mm. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa! Molemmat maat ovat meidän matkatoivelistallamme Top 5:n joukossa, joten olimme luonnollisesti vaikuttuneita.

Kuuran ruokalista ja Iidan kertoma vaikutti kiinnostavalta ja päätimme käydä lounastamassa Kuurassa seuraavana päivänä. Ensivaikutelma oli siis mitä mainioin ja aivan erityisesti mutkattoman ystävällisen henkilökunnan ansiosta. Meidän silmäämme miellytti myös ravintolan sisustustyyli, jo mainittu kattava viinilista sekä selkeästi ajatuksella koostettu menu.

Lounas seuraavana päivänä klo. 13:30

Kuura tarjoilee lounasta klo 12-16. Koko lounaan ajan on tarjolla myös ”All Day Breakfast”, jonka sisältöön emme tällä kertaa ehtineet paneutua. Klo. 16 eteenpäin Kuurassa siirrytään a´ la carte listan tarjontaan.

Lounasseurueemme nuoret naiset päätyivät tilaamaan pizzat Kuuran kanssa samaan kokonaisuuteen kuuluvan Pizza Blockin listalta. Pizza Block on Kuuran alakerrassa toimiva pizzaravintola. Neidit saivat kuitenkin nauttia pizzansa meidän kanssamme samassa pöydässä Kuuran ravintolassa. Eli ruokaseurueet eivät joudu jakautumaan vaikka ruokavalinnat jakautuisivatkin. Tämä on erittäin hyvä asia esimerkiksi lapsiperheiden kannalta!

Me aikuiset halusimme syödä kevyesti, koska tarkoitus oli jaksaa jatkaa liikunnallisten aktiviteettien parissa koko iltapäivä, eikä suinkaan suunnata sohvalle nokosille. Tällä ajatuksella päädyimme tilaamaan a´ la carte-listalta seuraavat annokset. Toiselle meistä otimme alkuruokien osastolta Iidan edellisenä iltana suositteleman Kuuran Skagenin, jota listalta löytyy isompi ja pienempi annoskoko (11 €/16 €). Toinen meistä nautiskeli Tattirisoton (18 €). Molemmille tilasimme myös Kuuran Antipastot (5 €) side orders-osiosta. Palanpainikkeeksi joimme lasilliset saksalaista Rieslingiä ja raikasta Levin vettä. Jälkiruoat jätimme edellä mainitusta syystä myös seuraavaan käyntikertaan.

Annokset olivat näköaistia hemmottelevalla otteella aseteltuja ja täynnä hyviä, rehellisiä makuja. Skandinaavisempaa annosta tuskin löytää kuin Skagen on ja tämä Kuuran versio ansaitsee kyllä pisteet. Tattirisottoon kuului mukavaa suutuntumaa antamaan, hiukan rapeaksi paahdettua selleriä. Valmistustapa on muuten aivan erinomainen keino herättää kyseinen kasvis ansaitsemaansa arvostukseen. Antipastot olivat ihan ok täydennys ateriaamme. Pizzat näyttivät ja maistuivat hyviltä ja niillä nälkä lähti kyllä varmasti toiseen osoitteeseen. Molemmat neidit halusivat Dillinger-pizzan, jossa on Pizza Blockin omaa haudutettua tomaattikastiketta ja kolmen juuston sekoitusta (Mozzarella, Gryer, Provolone) sekä kinkkua, salamia, tonnikalaa ja aurajuustoa (16 €).

Kuuran Skagen

Nälkäinen ehti jo maistamaan tattirisottoa ennen kuvaamista ;)

Nälkäinen ehti jo maistamaan tattirisottoa ennen kuvaamista 😉

Antipasto

Ohhoh, mitkä pizzat

Muuta huomioitavaa

Tarjoilu pelasi jälleen loistavasti ja edellisenä iltana kokemamme välitön ja reippaan ystävällinen ilmapiiri sai jatkoa. Iidakin ehti sopivasti tulla paikalle moikkaamaan meitä ja tuomaan pöytään osan annoksistamme.

Ihanainen Iida 😉

Jäikö parannettavaa?

Ihan pieni miinus tulee siitä, että mielestämme meille ei lounaalle tullessamme kukaan henkilökunnasta maininnut mitään erillisestä lounasvaihtoehdosta. Joko syynä oli se, että päivän lounas oli jo syöty loppuun (klo. 13.30?) tai sitten meiltä vain meni koko asia ohi korvien 🙂 Mikään vakava juttu tämä ei kuitenkaan ollut, sillä meitä kiinnosti nähdä edes pieni kurkkaus varsinaisen listan annoksista ja olisimme toki halutessamme voineet itsekin avata suumme ja kysyä tarkemmin asiasta.

Suosittelemmeko?

Näiden kahden käynnin perusteella – KYLLÄ. Ehdottomasti Kuura on käymisen arvoinen paikka, olitpa sitten etsimässä hyvää viinibaaria taikka illallis- tai lounasravintolaa. Sesonkiaikana on varmasti tarpeen tehdä pöytävaraus, ainakin illalliselle. Toivomme ravintolakokonaisuudelle menestystä ja kaikkea hyvää! Pistäydymme mielellämme itsekin uudelleen taas Levillä käydessämme. Erityisterkut ja kiitokset Iidalle!!

Kuuran omat sivut

PS. 

Meille oli jo tarjoutumassa mahdollisuus haastatella vielä tarkemmin mm. ravintolapäällikköä Kuuran taustoista mutta omista aikatauluhaasteistamme johtuen se ei toteutunut tällä Levin käynnillämme. Mikäli mahdollisuus vielä tarjoutuu, tulemme täydentämään ja päivittämään tätä artikkeliamme myöhemmin.

Löysimme Iidan välillä myös vapaalta – ja kenenpä muun kuin Wernerin kainalosta!?! Tässä taitaa olla oikein rakkautta ilmassa 🙂 

Nämä aurinkoiset kasvot löydät Coloradosta. Terkkuja! 🙂

Kyllä oli mahtava tavata teitä fantastisia tyyppejä! Mitä parhainta talvisesonkia teille sinne Leville! Toivottelee ParastaJustNyt!-blogin väki.